Hvad er Spotify? Her er alt hvad du behøver at vide i 2022

Komparison

Spotify er en svensk digital  musiktjeneste, der blev grundlagt i 2006. Idag har virksomheden et globalt markedsandel på 31% og mere end  82 milloner sange og 4 millioner podcasts tilgængelig på deres platfrom.

Men hvad er Spotify helt præcis? Hvordan fungere det? Er det penge værd? Og hvilken nogle andre alternativer er der til Spotify. Disse spørgmål vil du kunne finde et svar på ved at læse denne her guide.

Hvad er Spotify?

Spotify er en gratis digital musiktjeneste, der giver dig adgang til at lytte til millioner af indhold som består både af musik og podcast.

Du kan finde hundredtusindvis af sange fra en række forskellige genrer og kunstnere, lige fra ukendt uafhængig rock eller hiphop til de top 50 streamet sange på dagen, filmmusik og klassisk musik. De har også en indviklet algoritme, der anbefaler sange baseret på dine tidligere lyttevaner, samt udvalgte playlister.

Udover musik kan du også lytte til deres spændene true crime podcasts, diskutioner indenfor forskellige nicher eller noget der falde i dit smag. Spotify har i den senneste tid haft kæmpe fokus på at udvide deres podcastindhold, de har blandt andet opkøbt to store podcast teknologiske platforme til et kæmpe multi million beløb. Derudover har de også indgået en kæmpe 100 millioner dollars engangskontrakt på flere år med den kendte podcaster Joe Rogan.

Spotify er idag tilgængelig på en række forskellige enheder, herunder pc'er, telefoner, tablets, højttalere, tv-apparater og biler. Med Spotify Connect kan du nemt og hurtigt skifte mellem dine enhederne.

Hvordan virker Spotify?

Spotify er en meget simpel platform som man hurtigt kan blive fortrolig med. Hvis dette er første gang du prøver Spotify kræver det at du selfølgelig er tilsluttet til internettet og får oprette dig en Spotify profil.

 1. Åben browser på din mobiltelefon eller pc, navigere over til Spotify sign up page. Her kan du vælge om du vil oprette en Spotify account med din Facebook, Google eller ved at intaste din email, adgangskode, kaldenavn, fødselsdato og køn.
 2. Når du har oprettet din account kan du vælge et abonnement. Hvis du er heldig kan du prøve Spotify Premium i 3 måneder gratis, hvor du kan få afprøvet Spotify's bedste funtioner for se om Spotify Premium eventuel kunne være for dig.
 3. Det sidste der er tilbage er selvfølgelig at du skal have downloadet Spotify til din enhed. Hvis du har en android telefon kan du download Spotify via Google Play Store, har du en iPhone telefon kan du download appen via Apple Store og hvis du ønsker Spotify på din pc kan du downloade det her. Hvis du ikke ønsker at downloade Spotify kan du benytte dig af deres web player som  giver dig muligheden at lytte til musik eller podcast direkte på din browser. For at få den bedste oplevelse anbefaler vi at man downloader Spotify på sin enheder.

Hvad koster Spotify Premium?

Eftersom at Spotify er en platform der er understøttet af reklamer vil den altid væres gratis at benytte. Men hvis du ønsker mere ud af Spotify kan du altid upgradere dit abonnement til et af de følgende Premium abonnementer som koster:

 • Individuel: 99 kr./md.
 • Duo: 124 kr./md.
 • Family: 149 kr./md.
 • Student: 49 kr./md.

Hvis du gerne vil spare penge på Premium kan du skifte over til et mobilabonnement med Spotify Premium, hvilket kan give en månedlig besparelse på 20 kr eller en åriglig besparelse på 240 kr.

Hvorfor upgradere til Spotify Premium?

Når du opgradere til Spotify Premium slipper du for det første af med de irriterende reklamer, men derudover får du også muligheden for at benytte Spotify's Premium funktioner som måske er pengene værd, disse funktioner består blandt af:

 • Ingen reklamer. Dette gælder både banner reklamer og de irriterende lydreklamer som ofte afbryder ens musik og ødelægger ens stemning.
 • Ubegrænset overspingninger. Du kan med den gratis verison af Spotify kun springer 6 sange over i timen, hvilket ikke er sælig meget, da man ofte springer mere end 6 sange over inden for få minuter. Men med Spotify Premium kan du springe så mange sange over som du har lyst.
 • Ingen tvunget shuffles. Med gratis version af Spotify afspilles alle playlister i en tilfældig rækkefølge, hvilket betyder at du ikke selv kan vælge den sang du vil lytte til i playlisten. Men med Spotify Premium kan du selv vælge hvilken sang du vil lytte eller om du ønsker afspille playlister i en tilfælde rækkefølge. Derudover er der også kommet ny funktion, smart shuffle som både afspiller sangene i en tilfælde rækkefølge og ind i mellem afspiller tilfældige sange baseret på dine lyttevaner.
 • Bedre lydkvalitet. Hvis du opgradere til Spotify Premium forbedres lydkvaliteten med det dobbelte, så det vil sige at lydkvaliten kommer til at gå fra 160 kbit/s til 320 kbit/s.
 • Dowload inhold. Du kan med Spotify Premium downloade op til 10.000 forskellige sange og eller podcasts som du kan lytte til uden internet forbindelse.

Hvilken nogle andre alternativer er der til Spotify?

Selvom Spotify er markedslederen inden for streaming af digital musik, så er det dog ikke alle der benytter dem.

Her er liste med nogle af de andre digitale musiktjeneste som også giver dig muligheden for at lytte til flere millioner af sange .

Tidal

I modsætning til Spotify så er Tidal en musiktjeneste som lægger mere vægt på at tilbyde deres brugere den bedste lydkvalitet.  Med Tidal bedste plan kan man få deres "Master Quality Audio" som giver brugeren muligheden for at lytte til den originale masteroptagelse.

Udover det kan man på Tidal's platform også se mere end 350.00 videoer som   blandt andet består af musik videoer, original indhold, eksklusiv livestreams og begivenheder.

Apple Music

Spotify og Apple Musik er de to ledene musik streaming platform på markedet med en samlet markedsandel på 46% i 2022.

Selvom Apple Musik og Spotify tilbyder mange af de samme funktioner, er Apple Musik i modsætning til Spotify tilsluttet til et økosystem som gør det nemmere for Apple brugere at lytte til deres favoritmusik uden at skulle bekymre sig om at oprette en bruger eller installere deres app på flere forskellige enheder.

Derudover kan du med Apple Musik også downloade 100.000 sange til sin bibliotek, hvilket altså er 10 gange mere end hvad man kan på Spotify.

Deezer

Et andet relativt ny music streaming tjeneste er Deezer. Der ligesom Tidal giver deres brugere muligeheden for at lytte til FLAC musik i High Fidelity lyd.

Det fede ved Deezer er at man med 1 klik kan få sangteksten på skærmen så man kan synge med på sangen. Derudover kan man også få sangteksten oversæt så man forstår hvad der bliver sunget i sangen. Man kan udover det også dele et bestemt del af sangteksten med sine venner via de forskellige sociale medie platforme såsom Snapchat, Instagram og Facebook.